Peněz nebývá nazbyt


Scházejí vám peníze? Je-li tomu tak, určitě se právě cítíte všelijak, jenom ne dobře. Protože bez peněz není život na takové úrovni, jakou bychom si přáli, bez peněz nemáme ani to, co bychom chtěli mít, ani to, co prostě mít musíme. Za všechno už se dnes platí a ten, kdo nemá čím, má zkrátka smůlu.

Jenže tímto konstatováním to samozřejmě nemůže skončit. Nemůžeme si jednoduše říci, že když nemáme peníze, nemáme čím platit, a tudíž zalezeme někam, kde se oddáme něčemu jako je zimní spánek medvědů, dokud k nám zase nějaké peníze nedoputují. Tak to prostě nejde. I v situaci, kdy nemáme žádné finance, musíme existovat, a tedy i za leccos platit.

mince Ruska

A kde vzít peníze, když je nemáme a nedokážeme v okamžení vydělat? V takové chvíli už se nabízí vlastně jen jediné schůdné řešení – půjčka.

Ovšem jakkoliv to může neznalému člověku připadat jako snadné řešení dočasných ekonomických potíží, není tomu ve skutečnosti tak. Půjčka se totiž získat a využívat dá, ale to jedině za předpokladu, že ji člověk od někoho dostane. A protože někdo takový není tím nejlepším kamarádem bank, nemůže očekávat, že mu některá z nich půjčí jenom tak z dobroty srdce. Bankovní půjčku dostane člověk jedině tehdy, když napřed splní všechny podmínky, jež jsou na něj v souvislosti s takovou půjčkou kladené. A to nebývá vesměs snadné. Protože si jistě dokážete představit, jak těžko se člověku ve finanční tísni prokazují hodně vysoké příjmy, jak nemožné je nabídnout registry dlužníků bez negativních záznamů, když už tu nějaké ty záznamy nejednou jsou, a podobně.

mix mincí

A proto udělá člověk v tísni dobře, když se jeho volbou stane nejlevnější hypotéka od nebankovní společnosti. U té se totiž ani zdaleka tolik podmínek plnit nemusí, tady se nijak složitě neprověřuje. A každý si tu tak daleko snáze přijde na potřebné peníze. Zde stačí vlastně jenom to, že má člověk nemovitost, kterou by nabídl jako záruku, a že má z čeho splácet. A hned má vystaráno.