Odpočinek v houpací síti, nebo na houpačce


Odpočinek je velmi důležitý, obzvláště po náročném dni v práci. K dobré relaxaci nám mohou posloužit zahradní houpačky, nebo houpací sítě, kde se můžeme uvelebit a třeba si přečíst oblíbenou knihu při čaji o páté.

Houpací sítě

Na trhu je nepřeberné množství různých druhů houpacích sítí. Od těch určených pro kempování, nazývané Hamaky, až po houpací křesla. Můžeme si z celé této rozmanité škály houpacích síti vybrat tu, která nám bude nejvíce vyhovovat.

Proč houpací síť?

Velkou výhodou houpací sítě je její praktické využití. Můžeme ji přivázat mezi dva stromy takřka všude, kde stromy rostou. Hamaky jsou lehké a skladné. Je tedy možné je nosit i v batohu na cestách.

Obrázek6

Její jednoduchá instalace a skládání zaberou minimum času a je tedy možné si za několik málo minut užívat zaslouženého odpočinku. S údržbou často nebývá moc práce. Většinu houpacích sítí je možné prát v pračce, co může být snazšího?
Když bychom se zaměřili na nevýhody houpacích sítí, tak by se dalo vytknout snad jen to, že vás může někdo snadno vyklopit. Možná je zde ještě jedna nevýhoda. Pokud ji není kam připevnit, bude nepoužitelná.
Tento problém se však dá jednoduše vyřešit pořízením speciálního stojanu. Takový stojan se bude hodit hlavně na zahradě, nebo terase.

Zahradní houpačka

Ať už se rozhodneme pro houpačku z kovu, nebo ze dřeva či ratanu, vykouzlí úsměv na tváři nejen dospělým, ale i dětem. Dnešní trh nám nabízí množství druhů a barev zahradních houpaček v různém designu.
S takovou houpačkou vykouzlíte na zahradě velmi příjemné místo k odpočinku. Velkou výhodou je, že se na houpačku může posadit více osob, a tak může sloužit pro relaxaci, třeba při odpolední kávičce.
Nevýhodou u zahradní houpačky je převážně její velikost. Zabírá příliš místa pro její velkou konstrukci. Pokud však máme malou zahrádku, je možné si pořídit skládací houpačku. Dále může být problém údržba, ale zde u některých houpaček bývá možnost pratelných potahů.

Obrázek7

Nosnosti houpací sítě a houpačky

Ať už se rozhodneme pro houpací síť, nebo pro zahradní houpačku, vždy je třeba dbát na jejich nosnost. Je třeba si zjistit, kolik daná věc unese, hlavně u houpaček s pevnou konstrukcí, protože zde je možné ji využívat ve více lidech. Houpačka by měla mít maximální nosnost do 250 kg. U hamaky nebo houpací sítě, která je určená pro jedno osobu bývá maximální hmotnost do 100 kg. Pokud se rozhodnete pro zahradní houpačku s nejvyšší nosností, vybírejte především tu ze dřeva.
Odpočívat se dá různými způsoby. Lenošením, čtením knih, posloucháním hudby, nebo povídáním si s přáteli či rodinou. Proč tedy nevyužít houpací síť nebo houpačku na zahradě? Odpočinek je zdravý a dobíjí nám naší energii.